Hoe kan ik mijn klassen beheren? Hoe kan ik mijn klassen beheren?

Hoe kan ik mijn klassen beheren?

Zodra je klassen hebt toegevoegd in de methode, kun je die gedurende het schooljaar altijd nog wijzigen bij Mijn Klassen. Zo kun je de klasnaam veranderen, leerlingen toevoegen of verwijderen, of de klas zelf verwijderen. In dit artikel vind je dan ook het antwoord op deze veelgestelde vragen: 

Waar kan ik mijn klas(sen) beheren?

Via de hoofdpagina van je methode ga je naar het tabblad Mijn Klassen. Van daaruit klik je op de knop Klas bewerken (notieblok) om je klas te bewerken:

bvj klas bewerken 1.png

 

NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Biologie voor Jou, maar zijn van toepassing op alle VO-methodes.

Een klas bewerken

Als je op Bewerken klikt, krijg je aan de rechterkant een venster waarin je de klas kunt bewerken. Je krijgt dan het volgende scherm te zien: 

bvj geedit.png


Naam van de klas wijzigen

In dit venster kun je de naam van de klas wijzigen door op wijzigen te klikken, de nieuwe naam in te vullen en vervolgens op Opslaan te klikken.


Het niveau en/of leerjaar van de klas wijzigen

Het is niet mogelijk om het niveau en/of leerjaar van de klas aan te passen. In dat geval kun je de klas het beste verwijderen en opnieuw aanmaken met het juiste niveau. 

 

Leerlingen handmatig aan de klas toevoegen of uit de klas verwijderen

Wanneer je de functie Klassen bewerken hebt ingeschakeld, klik je op Bewerken in de klastegel waar je leerlingen wil toevoegen of verwijderen. In het venster dat dan wordt geopend, kun je leerlingen toevoegen door de volgende stappen te doorlopen:

  • Klik onderin op de knop Leerlingen toevoegen
  • Zoek de leerling op door minimaal drie letters van de voor- of achternaam in te typen
  • Klik op het groene plusteken achter de naam van de leerling om de leerling aan de klas toe te voegen

Wil je een leerling toevoegen, maar komt de leerling niet naar boven wanneer je de naam opzoekt?
Controleer dan of...:

  • ... de licentie wel is besteld voor de leerling.
  • ... je leerling de licentie heeft geactiveerd.
  • ... je leerling dezelfde schoollocatie heeft ingesteld via Mijn profiel.

Als je leerlingen uit de klas wil verwijderen klik je op het rode kruis achter de naam van de leerling.

Jezelf afmelden voor de klas of de klas volledig verwijderen

Via de Klassen bewerken knop kun je jezelf afmelden van een klas of de klas volledig verwijderen.
Wanneer er meerdere docenten aan een klas zijn gekoppeld, kun je jezelf het best alleen afmelden voor de klas. Hiermee voorkom je dat je de klas per ongeluk voor alle docenten verwijdert. 

Om je af te melden voor de klas, klik je op de blauwe Afmelden knop in het Klassen Bewerken scherm.

Vervolgens verschijnt er een scherm waar je kunt kiezen om je af te melden voor de klas:

bvj afmelden.PNG

Om de klas te verwijderen, klik je op Ik wil mijn klas verwijderen in het bovenstaande afmeldscherm, of op de rode prullenbak naast de klasnaam in het Mijn Klassen scherm:

BvJ klas verwijderen.png

 

Wat kan ik met de knop 'Zittenblijvers beheren'?

In het tabblad Mijn klassen vind je een Zittenblijvers beheren knop.

BvJ zittenblijvers beheren.png


Via deze knop kun je de resultaten van een doubleur van het voorgaande schooljaar resetten, zodat de leerling alle opdrachten opnieuw kan maken. 

In dit artikel lees je meer over hoe deze functionaliteit precies werkt. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 6 van 14