Je leerlingen maken hun opdrachten online en jij wilt natuurlijk zien hoe zij hun opdrachten maken. Dit doe je door een klas aan te maken en de leerlingen hierin te plaatsen. In dit artikel vind je het antwoord op deze vaak gestelde vragen over het onderdeel Mijn Klassen

Locatie van een klas

Klassen worden aangemaakt op een schoollocatie. Zorg er dus eerst voor dat jouw schoollocatie goed staat ingesteld in je profiel. Je leerlingen zullen dezelfde schoollocatie in moeten stellen om jouw klas te kunnen koppelen. Je kunt dit controleren en eventueel aanpassen in Mijn Profiel.

Zodra je gegevens in Mijn profiel goed staan kun je aan de slag met het toevoegen van klassen. Dit doe je vanuit de startpagina van je methode bij Mijn Klassen:

 

bvj klas toevoegen 1.PNG


NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Biologie voor Jou, maar zijn van toepassing op alle VO-methodes.

Vanuit deze pagina kun je onder andere klassen toevoegen en verwijderen, maar ook beheren en aanpassen. Je leest hieronder meer over hoe je een nieuwe klas toevoegt of een bestaande klas (van een collega) kunt volgen. Voor meer informatie over het wijzigen, verwijderen of afmelden van een klas ga je naar dit artikel over het Beheren van klassen

Klassen volgen en aanmaken

In het overzicht van Mijn Klassen kun je via de tegel ( + Klas toevoegen) klassen volgen en/of aanmaken.

Zodra je hierop klikt doorloop je de volgende stappen:

bvj klas toevoegen 2.PNG

 

 

Klassen volgen

Stap 1. Je kunt hier eerder aangemaakte klassen volgen. Dit zijn klassen die zijn aangemaakt door collega's die ook een docentlicentie van dezelfde methode hebben en zijn gekoppeld aan dezelfde schoollocatie als jij. 

Je zoekt op naam of niveau en klikt vervolgens op het plusteken achter de klas(sen) die je wilt volgen. 

 

 

 

Vervolgens krijg je de vraag om een klascode in te vullen. Deze klascode kan je opvragen bij collega's die al aan deze klas gekoppeld zijn. 

 

 

 

 

 

 

 

Het grijze vlak wordt nu blauw en het plusteken wordt een vinkje.

 

Klik vervolgens onderin op de gele knop Naar stap 2 om naar de volgende pagina te gaan. 

Klassen aanmaken

Stap 2. Je kunt hier zelf nieuwe klassen aanmaken. Wil je alleen de klas van een collega volgen? Sla deze stap dan over. 

Kies eerst het aantal klassen dat je wil aanmaken. Vul daarna de naam van de klas(sen) en het leerjaar/-niveau in. LET OP: het leerjaar/-niveau kun je later niet meer aanpassen. 

Nadat je alles hebt ingevuld klik je onderin op de gele knop Naar stap 3.

Stap 3. Controleer je gegevens. 

Je ziet nu een overzicht van de geselecteerde klas(sen) die je wilt volgen en/of van de nieuwe klas(sen) die je wilt aanmaken. Als alles klopt klik je onderin op de gele knop Afronden

Klascodes

Na het afronden zie je de klascode(s) van de klas(sen) die je volgt en/of hebt aangemaakt: 

Deel deze code met de leerlingen in je klas, zodat zij zichzelf direct in de klas kunnen plaatsen.
Je leest hier hoe leerlingen dat precies doen. De klascode blijft ook zichtbaar op de klastegel bij Mijn Klassen op het hoofdscherm. 

Neem je de klas van een collega over? Dan zitten de leerlingen al in je klas en kun je direct hun resultaten zien. 

Je kunt leerlingen ook handmatig toevoegen aan de klas. Hoe je dit doet lees je hier.  

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 7 van 25