Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van leerlingen inzien en nakijken? Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van leerlingen inzien en nakijken?

Hoe kan ik de gemaakte opdrachten van leerlingen inzien en nakijken?

Nieuw: in het resultatendashboard kun je nu bij het opdrachtnummer zien of die opdracht een open vraag bevat. 

Vanuit het resultatendashboard volg je de voortgang van je leerlingen in één oogopslag en is het mogelijk om de opdrachten van je leerlingen na te kijken. Daarnaast kun je in dit overzicht instellen of jij opdrachten nakijkt, of dat de leerling dit ook zelf mag doen.

In dit artikel vind je uitleg over:

Je kunt de resultaten van leerlingen op verschillende manieren weergeven.
Hieronder bespreken we de mogelijkheden. Bekijk ook de video over het bekijken van de resultaten.

Resultaten per hoofdstuk

Om de resultaten per hoofdstuk te bekijken, stel je het eerste keuzemenu links boven het dashboard in op het juiste hoofdstuk. Het tweede keuzemenu laat je staan op Alle paragrafen

Resultatenperhoofd.png

NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Biologie voor Jou, maar zijn van toepassing op alle VO-methodes.

Je ziet nu hoeveel opdrachten van het totaal aantal opdrachten in dat hoofdstuk door de leerlingen zijn gemaakt. Ook zie je hier de gemiddelde voortgang van de leerlingen in het hoofdstuk. In één oogopslag kun je zien met welke paragraaf de leerling nog moeite heeft en welke paragraaf goed beheerst wordt. 

Vanuit dit overzicht kun je naast de Hoofdstuk voortgang ook de resultaten van de Test Jezelf bekijken.
In dit artikel leggen we je uit hoe je deze resultaten kunt inzien. 

 

Resultaten per paragraaf

Wil je nog verder inzoomen op de resultaten, stel dan het tweede keuzemenu links boven het dashboard in op de paragraaf die je wil bekijken. Je ziet dan een overzicht van de voortgang van alle opdrachten in die paragraaf: 

Bvj opdrachten.PNG

Achter elke naam zie je de voortgang van de leerling in de vorm van gekleurde bolletjes.

legenda.PNG

De tekens in de bolletjes geven aan of de opdracht onvoldoende (X), voldoende (~) of goed (V) is gemaakt voor mensen met kleurenblindheid. Je vindt deze uitleg ook terug onder het vraagteken-icoon (?) helemaal rechts boven het resultatenoverzicht. 

Doordat de kolom met de namen van de leerlingen en de rij met opdrachtnummers zijn vastgezet, blijven deze altijd in beeld. Zo zie je altijd om welke opdracht en welke leerling het precies gaat.

Een streep onder een opdrachtnummer geeft aan dat die opdracht open vragen bevat: 

MicrosoftTeams-image.png

Wanneer je wilt zien welk antwoord een leerling ingevuld heeft bij een opdracht, dan klik je op een resultatenbolletje. Wanneer deze nog niet nagekeken is, kun je dit alsnog doen door rechtsonder op de knop 'Nakijken' te klikken.


Resultaten per leerling

Wanneer je in het paragraafoverzicht de resultaten van één leerling wil bekijken, klik dan op de naam van de betreffende leerling. Er opent dan een extra venster waarin de resultaten per opdracht voor die paragraaf worden weergegeven:

mceclip2.png

Nakijkinstellingen aanpassen

Soms is het fijn als leerlingen zelf hun opdrachten nakijken, dit scheelt namelijk veel tijd. Op andere momenten wil je graag zelf bepalen of leerlingen de opdrachten goed gemaakt hebben. Dit doe je door de nakijkmogelijkheid aan te passen in het dashboard. Deze optie kun je instellen per paragraaf. 

Ga in het resultatenoverzicht eerst naar het betreffende Hoofdstuk en selecteer in het tweede keuzemenu een paragraaf waarvoor je de nakijkinstellingen wilt aanpassen. Klik rechts bovenin op Nakijkopties en bepaal of je leerling zelf mag nakijken:

De standaardinstelling staat op 'Leerling kan zelf nakijken'. 

Video resultaten bekijken

NB: deze video is opgenomen in Rekenblokken 4e editie, maar is ook van toepassing op alle VO-methodes.