Wat vind ik allemaal in het docentmateriaal? Wat vind ik allemaal in het docentmateriaal?

Wat vind ik allemaal in het docentmateriaal?

In je docentlicentie heb je een extra tabblad: Docentmateriaal. Hierin vind je bijvoorbeeld handleidingen, toetsen, uitwerkingen van opdrachten, werkbladen, bronnenmateriaal en audio- & videofragmenten. Wat er wordt aangeboden verschilt per methode. In dit artikel vind je het antwoord op de meest gestelde vragen rondom het docentmateriaal:


Het docentmateriaal vind je bij het tabblad Docentmateriaal van een klas:

mceclip0.png

NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Biologie voor Jou, maar zijn van toepassing op alle VO-methodes.


óf via het tabblad Mijn Lesstof, klik dan op de tegel Docentmateriaal.

mceclip1.png


Handleidingen

In de methodehandleiding vind je een uitleg hoe je met de methode kunt werken. De inhoud van de handleiding verschilt per methode.
Het bevat veelal de didactische uitgangspunten, opbouw, leerdoelen of kerndoelen van een methode en een voorbeeld van een lesplanning/ PTA.

Daarnaast staan alle onderdelen van de online leeromgeving van onze methoden voor het voortgezet onderwijs én middelbaar beroepsonderwijs beschreven in de knoppenhandleiding. Zo laten we je zien hoe je gebruik maakt van deze omgeving, hoe je klassen aanmaakt en hoe je resultaten reset.

 

Toetsen en antwoorden

In het docentmateriaal zijn de toetsen te vinden in PDF en Word formaat. In dezelfde mappen vind je de antwoorden van de toetsen, wanneer nodig de antwoordbladen en de toetsmatrijs.

De toetsen worden voor verschillende methodes ook aangeboden in Quayn. Wil je hier meer over weten? Lees hier meer over toetsen in Quayn.

Verder vind je in het docentmateriaal de antwoorden op alle reguliere opdrachten. De antwoorden van de trainers staan hier niet in.


Wensen over het docentmateriaal

Het is op dit moment nog niet mogelijk zelf materiaal toe te voegen in de licentie.

Mis je materiaal in het docentmateriaal of wil je het liever op een andere manier zien?
Geef dit dan aan ons door via het feedbackformulier of de chat.

Alle wensen van docenten zijn erg waardevol en worden door ons bekeken en indien mogelijk in de online omgeving toegevoegd/verbeterd.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 2 van 11