Hoe log ik in als leerling? Hoe log ik in als leerling?

Hoe log ik in als leerling?

Leerlingen kunnen op drie manieren toegang krijgen tot de online leeromgeving. De school kiest zelf op welke manier zij dit doen. Zo kunnen zij inloggen via de ELO/schoolportaal, het distributeeursportaal of Entree (Kennisnet). Hieronder vind je de meest gestelde vragen over het inloggen voor leerlingen:


Weet je niet welke keuze de school heeft gemaakt? Dan kan de coördinator directe toegang of de ICT-coördinator van je school je hierbij helpen.


Inloggen via de ELO

Heeft de school ervoor gekozen om de online leeromgeving te benaderen via de ELO? Dan loggen leerlingen in op de Elektronische Leeromgeving van de school.
Zodra ze zijn ingelogd, klikken ze bij het lesmateriaal op de link naar de online leeromgeving en kunnen ze aan de slag. Zijn er geen linkjes beschikbaar? Neem dan contact op met de ELO beheerder van de school. Die kan deze linkjes plaatsen. 


Inloggen via het distributeursportaal

Hiervoor gaan leerlingen naar de website van de distributeur en loggen in met hun inloggegevens. Vervolgens klikken ze op de link naar de online leeromgeving en kunnen ze aan de slag.


Inloggen via Entree

Als de school ervoor heeft gekozen om de licenties te benaderen via Entree (Kennisnet) dan kunnen leerlingen inloggen via: http://inloggenvo.malmberg.nl. Vervolgens kies je in onderstaand scherm voor inloggen met een Entree-account:

Entree_Leerlingen.png

Hebben je leerlingen al een Entree-account? Dan kunnen zij meteen inloggen door hun gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen en te klikken op Inloggen:

 

leerling_entree2.png

Is een leerling zijn gebruikersnaam vergeten? Dan klikt hij op Gebruikersnaam en doorloopt de stappen. Er wordt dan een e-mail naar de leerling verstuurd met zijn gebruikersnaam.

Is een leerling zijn wachtwoord vergeten? Dan klikt hij op wachtwoord en doorloopt de stappen. Er wordt dan een e-mail naar de leerling verstuurd met een link waarmee hij zijn wachtwoord kan resetten.


Entree-account aanmaken

Hebben je leerlingen nog geen Entree-account? Dan kunnen ze die gemakkelijk aanmaken via de volgende stappen:

  • Klik op Entree-account aanmaken.
  • Doorloop de stappen 1 t/m 5.
  • Je ontvangt een activatielink op het door jou opgegeven e-mailadres. Klik op deze link om je Entree-account definitief te activeren.
  • Heb je niks ontvangen? Kijk dan in je ongewenste mail/spam. Als de e-mail daar ook niet staat, kun je het beste contact opnemen met Kennisnet: 088-3212233.

Vervolgens gaan je leerlingen weer naar http://inloggenvo.malmberg.nl. Hier kunnen ze nu inloggen met hun gekozen gebruikersnaam en wachtwoord.


Leerlinglicentie activeren

Zodra je leerlingen zijn ingelogd, komen ze op de startpagina van Malmberg terecht. Hier klikken ze op Activeringscode toevoegen om hun leerlinglicentie te activeren. Vervolgens vullen ze hier de code in die zij van de docent hebben gekregen en accepteren ze de gebruikersvoorwaarden:

licentie_activeren.png

Je leerlingen hebben hun licentie nu succesvol geactiveerd. Ze klikken op Naar het lesmateriaal onder de licentie om in te loggen:

AR_Leerlinglicentie.PNG

Je leerlingen worden doorgestuurd naar de online leeromgeving van de methode en kunnen direct aan de slag!


Inlogproblemen

Geeft een leerling aan dat hij niet kan inloggen in zijn licentie? Controleer dan het volgende:

  • Is de licentie voor deze leerling besteld? Zo niet, neem contact op met de leermiddelencoördinator of de distributeur.
  • Staat het linkje in de ELO / het distributeursportaal? Zo niet, neem contact op met de ELO-beheerder of de coördinator directe toegang van je school.
  • Ervaar je problemen wanneer je op het linkje klikt in de ELO? Probeer dan in te loggen via inloggenvo.malmberg.nl.
  • Helpt het om de cookies te verwijderen en opnieuw in te loggen, of om in een andere internet browser in te loggen (bijvoorbeeld in Chrome, Firefox)?

Heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 68 van 215

Artikelen in deze sectie