Waarvoor dient de klascode? Waarvoor dient de klascode?

Waarvoor dient de klascode?

Zelf leerlingen toevoegen aan de klas kost tijd. Gelukkig is het ook mogelijk om leerlingen zichzelf toe te laten voegen aan een klas met een klascode. In dit artikel vind je het antwoord op de meest gestelde vragen rondom de klascode:

Waar vind ik de klascode?

Na het toevoegen van een klas krijg je als docent van iedere klas een klassencode van 6 cijfers in beeld. Deze hoef je niet op te schrijven. Ze staan namelijk ook bij het tabblad Mijn Klassen op de klastegel van je klas(sen):

klascode bvj.png

Deze 6-cijferige klascode kun je aan de leerlingen geven, zodat zij zichzelf kunnen toevoegen aan de klas.


Waar kunnen de leerlingen de klascode invullen?

Als leerlingen voor het eerst inloggen in hun licentie, verschijnt er een pop-upbericht om de klascode in te vullen. Ze vullen de code in en zijn toegevoegd aan de klas.

 

NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Biologie voor Jou, maar zijn van toepassing op alle VO-methodes.


Sommige leerlingen klikken deze melding weg. Ze kunnen de klascode dan later toevoegen op de pagina Mijn profiel bij het onderdeel Klas. 

Waarom werkt de klassencode niet?

Als de klascode niet werkt, controleer dan eerst of je de leerling handmatig wel kunt toevoegen aan de klas. Lukt dit niet? Controleer dan of...: 

  • ... de code juist is ingevuld (geen typfout).
  • ... de schoollocatie van de leerling wel overeenkomt met die van jou als docent. Kijk in Mijn profiel welke locatie je geselecteerd hebt en controleer dit ook bij je leerlingen. De klas is namelijk gekoppeld aan een schoollocatie. Leerlingen moeten dezelfde schoollocatie geselecteerd hebben om in de klas te komen. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 29 van 88