Test jezelf: een adaptieve test per paragraaf Test jezelf: een adaptieve test per paragraaf

Test jezelf: een adaptieve test per paragraaf

Met de Test Jezelf controleren leerlingen per paragraaf zelf of ze de stof voor een toets beheersen, zonder dat dit gevolgen heeft in de vorm van een cijfer.  Het werkt adaptief: als een leerling moeite heeft met een bepaald onderwerp of leerdoel, krijgt hij daar automatisch extra vragen over. De vragen passen zich dus aan, aan het niveau van de leerling. Let op: niet iedere paragraaf heeft een Test Jezelf.

Leerlingen openen de Test Jezelf door op Start te klikken. 

mceclip0.png

Gegeven antwoorden worden automatisch nagekeken. Is een antwoord fout, dan krijgt de leerling hier een terugkoppeling op in de vorm van feedback bij de vraag. De leerling kan ook zijn eerder ingevulde antwoord inzien. Aan het eind van de Test Jezelf ziet de leerling of hij de leerdoelen van de betreffende paragraaf beheerst.

mceclip1.png


Test Jezelf resetten

Beheerst de leerling nog niet alle leerdoelen voldoende? Dan kan hij de Test Jezelf nog een keer maken. Nadat hij de test afgerond heeft verschijnt er naast Resultaten een knop Begin opnieuw.

mceclip2.png

Is deze knop niet zichtbaar? Controleer dan of de weergave in het paragraafoverzicht, rechts boven de opdrachten, op 'Uitgebreid' staat.Daarnaast kan de leerling ook na het maken van de Test Jezelf verder oefenen. Wanneer hij namelijk minimaal één Test Jezelf afgerond heeft, wordt de Oefentoets beschikbaar.
 

Resultaten van leerlingen inzien

Als docent kun je de resultaten van de laatst gemaakte Test Jezelf van een leerling inzien via het resultatenoverzicht. Ga hiervoor naar het resultatendashboard van de klas en selecteer het juiste hoofdstuk. Klik daarna op 'Test Jezelf':
mceclip3.png

Daaronder kun je de leerlingen sorteren op voor- en achternaam.
Achter elke naam zie je de voortgang van de leerling in de vorm van gekleurde bolletjes:

mceclip4.png

Wanneer je op een bolletje klikt, kun je de gemaakte Test Jezelf van die leerling inzien.
Let op: Zie je resultaten van een leerling niet staan? Ververs dan je webpagina of vraag aan de leerling of hij de Test Jezelf gereset heeft.

Vanuit de docentweergave kun je vragen van de Test Jezelf alleen bekijken en niet zelf maken.
Wil je hem ook zelf maken en nakijken? Open dan de Test Jezelf vanuit de Leerlingweergave.