Hoe kunnen leerlingen opdrachten maken en nakijken? Hoe kunnen leerlingen opdrachten maken en nakijken?

Hoe kunnen leerlingen opdrachten maken en nakijken?

Wil je leerlingen online opdrachten laten maken? Leerlingen kunnen zelf de opdrachten bij de lesstof openen om deze vervolgens te maken. Jij houdt de resultaten bij in het resultatendashboard. In dit artikel vind je het antwoord op de meest gestelde vragen rondom opdrachten:

 

Opdrachten openen

Leerlingen openen hun opdrachten door op het gewenste hoofdstuk en paragraaf te klikken en de opdracht te openen.

mceclip0.png

 

Onder de opdrachten zien leerlingen een balk met vier knoppen:

mceclip1.png

NB: Alle screenshots zijn afkomstig uit Biologie voor Jou, maar zijn van toepassing op alle VO-methodes.


Opties bij opdrachten

  • Via de knop 'Menu' open je het paragraafoverzicht.
  • Via de knop ‘Lesstof’ open je de lesstof van deze paragraaf.
  • Je kunt eenvoudig navigeren door de opdrachten door de opdrachtlade in het midden omhoog te schuiven. 
  • Leerlingen kunnen nakijken via de knop 'Nakijken' rechtsonder in het scherm. Meerkeuzevragen worden dan automatisch nagekeken, bij open vragen schat de leerling aan de hand van een voorbeeldantwoord zelf in of het ingevulde antwoord juist is. Staat deze knop er niet? Dan heeft de docent ingesteld dat alleen hij nakijkt. Deze functie kun je als docent aanpassen via het resultatendashboard. In dit overzicht kun je ook zelf opdrachten van leerlingen nakijken.

LET OP: Het kan voor komen dat de volgorde of de vraagstelling  van opdrachten in het online lesmateriaal anders is dan in het werkboek. De reden hiervan is dat niet alle opdrachten (goed) online gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld door een praktijkopdracht of type vraag.

Daarnaast worden bij rekenvragen online andere cijfers gebruikt dan in het boek. Zo kunnen leerlingen het online materiaal niet gebruiken om over te schrijven in hun schrift.