NIEUW: Luister naar teksten via de Readspeaker NIEUW: Luister naar teksten via de Readspeaker

NIEUW: Luister naar teksten via de Readspeaker

Omdat veel leerlingen het fijn vinden om een tekst niet alleen te lezen maar ook te kunnen horen, hebben we de eerste versie van Readspeaker beschikbaar gesteld in de tekstbronnen van alle methodes.

Luidspreker-icoontje
Je leerlingen vinden de readspeaker-functie door op het luidspreker-icoontje bij teksten in opdrachten te klikken. Wanneer de readspeaker gestart is kunnen zij ook de voorleessnelheid en het volume aanpassen. Daarnaast kunnen ze via de pijltjes terug- of vooruit gaan in de tekst.

Ook kunnen leerlingen verschillende andere opties gebruiken via de readspeaker.

Via het pijltje aan de rechterzijde kun je de instellingen openen. Hier kun je onder andere de kleuren van de tekst en selectie aanpassen.
Daarnaast kunnen zij de tekst vergroten, de pagina maskeren of de gesproken tekst downloaden.

Wil je meer weten over deze opties? Klik dan op het vraagteken in de readspeaker.

Bronteksten beluisteren
De readspeaker kan door leerlingen alleen gebruikt worden voor bronteksten bij opdrachten, aan de linkerkant van de pagina. Dit geldt alleen voor bronteksten die als directe tekst, dus niet als afbeelding, naast een opdracht staan. De instructieteksten en opdrachten die aan de rechterkant van het scherm staan, evenals de lesstof, kunnen niet beluisterd worden via de Readspeaker.

Wil je meer weten over wat wij doen om leerlingen met dyslexie te ondersteunen? Lees dan dit artikel over Dyslexie.