Mijn leerling kan de opdracht niet nakijken, wat nu? Mijn leerling kan de opdracht niet nakijken, wat nu?

Mijn leerling kan de opdracht niet nakijken, wat nu?

Lukt het de leerling niet om zelf na te kijken, controleer dan onderstaande zaken:

Nakijkinstellingen staan uit voor de student

Soms is het fijn als leerlingen zelf hun opdrachten nakijken, dit scheelt namelijk veel tijd. Op andere momenten wil je graag zelf bepalen of leerlingen de opdrachten goed gemaakt hebben. Dit doe je door de nakijkmogelijkeid aan te passen in het dashboard. Deze optie vind je rechtsboven het resultatendashboard onder 'Nakijkopties'. Je kunt per paragraaf instellen of je als docent alleen nakijkt of dat je leerlingen ook zelf na mogen kijken.

Ll kan zelf nakijken.PNG

Staat deze nakijkinstelling uit, dan verschijnt er in het scherm van de leerling géén nakijkknop  wanneer de opdracht volledig ingevuld is. 

Tip: Wil je dat leerlingen zelf hun werk nakijken, maar er wel zeker van zijn dat ze het gemaakt hebben? Zet dan je nakijkinstellingen uit en pas dit aan naar Leerlinh kan zelf nakijken wanneer je ziet dat de leerlingen alle opdrachten ingevuld hebben.


Heeft de leerling alle opdrachten gemaakt?

De nakijkinstellingen staan op Leerling kan zelf nakijken, maar toch kan de leerling niet op de nakijkknop klikken?

Dit komt vaak doordat een opdracht meerdere deelvragen bevat, en niet alle velden ingevuld zijn.

Dit kun je als docent zelf controleren, door met de leerling mee te kijken, of de opdracht te openen in het resultatendashboard. Klik in het resultatendashboard bij de leerling op het bolletje van de betreffende opdracht. Wanneer de leerling alle deelvragen ingevuld heeft, kan hij de nakijkknop wel aanklikken.

 

Krijgt de leerling een foutmelding bij het nakijken van een opdracht?

Wanneer je leerling een foutmelding in beeld krijgt zodra er op Nakijken wordt geklikt, dan heeft dit meestal te maken met cookies in de internetbrowser. We raden in dat geval aan om de cookies in de browser te verwijderen volgens de stappen in dit artikel