Mijn leerling kan de opdracht niet nakijken, wat nu? Mijn leerling kan de opdracht niet nakijken, wat nu?

Mijn leerling kan de opdracht niet nakijken, wat nu?

Lukt het de leerling niet om zelf na te kijken, controleer dan onderstaande zaken:

1. Staan je nakijkinstellingen op Docent en leerling?

2. Heeft je leerling de opdracht volledig ingevuld?

Nakijkinstellingen staan op Docent

Soms is het fijn als leerlingen zelf hun opdrachten nakijken, dit scheelt namelijk veel tijd. Op andere momenten wil je graag zelf bepalen of leerlingen de opdrachten goed gemaakt hebben. Dit doe je door de nakijkmogelijkeid aan te passen in het dashboard. Deze optie vind je rechtsboven in het scherm bij 'Wie kijkt na:'. Je kunt per paragraaf instellen of je als docent alleen nakijkt of dat je leerlingen ook zelf na mogen kijken.

Staat de nakijkinstelling op Docent, dan verschijnt er in het scherm van de leerling géén nakijkknop  wanneer de opdracht volledig ingevuld is.

Tip: Wil je dat leerlingen zelf hun werk nakijken, maar er wel zeker van zijn dat ze het gemaakt hebben? Zet dan je nakijkinstellingen eerst op Docent en pas dit aan naar Docent en leerling wanneer je ziet dat de leerlingen alle opdrachten ingevuld hebben.

Heeft de leerling alle opdrachten gemaakt?

De nakijkinstellingen staan op Docent en leerling, maar toch kan de leerling niet op de nakijkknop klikken.

Dit komt vaak doordat een opdracht meerdere deelvragen bevat, en niet alle velden ingevuld zijn.

Dit kun je als docent zelf controleren. Klik in het resultatendashboard bij de leerling op het bolletje van de betreffende opdracht. Wanneer de leerling alle deelvragen ingevuld heeft, kan hij de nakijkknop wel aanklikken.