Om te zien wat de resultaten van de opdrachten zijn, selecteer je de juiste klas via 'Mijn Klassen'.

Je komt dan in het resultatenoverzicht.
Selecteer het hoofdstuk en de paragraaf waarvan je de resultaten wilt zien.

Je kunt deze resultaten ordenen op voor- of achternaam door op de pijl omlaag te klikken:

Je ziet een lijst met leerlingen die in deze klas zitten.
In dit overzicht zie je:

• Aantal opdrachten gemaakt
  • Score
  • Opdrachtenbolletjes met resultaten

Rechts boven in het scherm staat een bolletje met een 'i'.
Wanneer je hierop klikt verschijnt er een legenda waarin uitgelegd staat wat de verschillende kleuren bolletjes betekenen.

Als je wilt zien wat een leerling op een opdracht heeft geantwoord, klik je op het bolletje horende bij de opdracht achter deze leerling.

Om weer terug te gaan naar het klassenoverzicht, klik je rechts boven op 'Sluiten'.

Resultaten niet zichtbaar

Zie je bij een leerling geen resultaten, terwijl hij wel de opdrachten heeft gemaakt? Dan kan het zijn dat er iets is misgegaan bij het opslaan van de opdracht. Controleer in dat geval de volgende aandachtspunten:

• Zorg voor een goede internetverbinding.
  • Om de opdrachten op te slaan moet de leerling op één van de volgende knoppen in de leeromgeving klikken: het pijltje naar de volgende opdracht, de ‘Sluiten’-knop of de ‘Nakijken’-knop.
  • Als de leerling in de browser op het pijltje naar bijvoorbeeld de volgende pagina klikt, wordt de opdracht niet opgeslagen.
  • Ook als de leerling de browser afsluit aan het einde van de les zonder eerst nog op ‘Sluiten’ te klikken in de leeromgeving, kan de opdracht op de laatste pagina niet zijn opgeslagen.

Dat de resultaten niet worden opgeslagen, kan ook de volgende oorzaken hebben:

• Een leerling klapt zijn/ haar laptop dicht, terwijl een opdracht open staat en gaat op een later moment op de dag verder in deze opdracht.
  • Een leerling klapt zijn/ haar laptop dicht, terwijl een opdracht open staat en gaat de volgende dag pas verder in de opdracht.

Bij bovenstaande situaties is de sessie verlopen.

• Wanneer de leerling de leeromgeving ververst in de browser verschijnt de melding dat de leerling is uitgelogd en opnieuw moet inloggen. De opdracht die open stond is hierdoor dus ook niet opgeslagen.
  • Een leerling sluit op de iPad/ tablet de browser af, terwijl de opdracht open staat.
  • Leerlingen werken in Windows 10 en sluiten de browser (door te swipen), terwijl de opdracht open staat;

Wanneer de leerling bij deze situaties opnieuw inlogt in de leeromgeving en naar de desbetreffende opdracht gaat, dan is deze opdracht niet opgeslagen.

Zijn bovenstaande situaties niet de oorzaak en blijft het probleem zich voordoen? Neem dan gerust contact op met ons. We helpen je graag.

Resetten opdrachten

Om opdrachten te resetten selecteer je de juiste klas via 'Mijn Klassen'.

Je ziet dan de gemaakte opdrachten en resultaten van de leerlingen.
Selecteer het juiste hoofdstuk en paragraaf.
Klik op 'Reset resultaten' rechts boven in het scherm.

Wanneer je klikt, komen achter de leerlingnamen bolletjes te staan:

Klik op dit bolletje en vervolgens op de resetknop als je de resultaten van die leerling voor die paragraaf wilt resetten. De resultaten zijn dan direct verdwenen.

Resetten kan alleen per leerling, per paragraaf.