Zodra je klassen hebt toegevoegd, kun je die gedurende het schooljaar altijd nog wijzigen bij Mijn klassen. Zo kun je de klasnaam veranderen, leerlingen toevoegen of de klassen verwijderen. Je leest hier meer over hoe je je klassen kunt beheren.

Zie je bij Mijn klassen nog geen klassen staan? Voeg dan eerst nieuwe klassen toe. Hoe je dat doet, lees je hier.

Klassen bewerken en verwijderen

De klassen die je hebt aangemaakt en/of volgt, zie je terug bij Mijn klassen met de bijbehorende klascodes. In dit overzicht kan je dus sowieso altijd deze codes vinden.

Daarnaast kun je vanuit dit klassenoverzicht je klassen beheren door te klikken op de Klassen bewerken-knop:

Zodra je deze knop aanklikt, kun je al je aangemaakte klassen verwijderen (rode kruisje) of aanpassen (Bewerken) in het volgende scherm:

Als je op Bewerken klikt in de tegel van de klas, krijg je aan de rechterkant een scherm waarin je de klas kunt bewerken. Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

In dit scherm kun je het volgende doen:

1. De klasnaam wijzigen: klik op Wijzigen, vul de nieuwe naam in en klik op Opslaan.

2. Jezelf afmelden voor de klas: klik op – Afmelden.

3. Leerlingen toevoegen: klik op Leerlingen toevoegen, zoek de leerling en klik op het groene plusteken.

4. Leerlingen verwijderen: klik op het rode kruisje rechtsboven de naam van de leerling.

Let op: het leerjaar/-niveau van de klas kan niet aangepast worden.

Kan je een leerling niet vinden? Controleer dan:

  1. Of de licentie voor de leerling is besteld.
  2. Of de leerling de licentie heeft geactiveerd.
  3. Of de leerling dezelfde schoollocatie heeft gekozen bij zijn profiel. 

Leerlingen zijn pas zichtbaar als zij een licentie activeren en voor dezelfde schoollocatie kiezen als de docent. Dit laatste kun je met de leerling controleren onder Mijn profiel.

Heeft u het antwoord gevonden?