Het zelf toevoegen van leerlingen aan een klas kost tijd. Daarom is het mogelijk voor leerlingen om zichzelf toe te voegen via een klascode.  

  1. Na het aanmaken van een klas krijg je als docent van iedere klas een klassencode in beeld. Deze hoef je niet op te schrijven, ze staan ook op je tabblad 'Mijn klassen' bij elke klas . Deze code kun je aan jouw klas geven. 

2. Leerlingen krijgen na inloggen de vraag om de klascode in te voeren.
Ze vullen de code in en zijn toegevoegd aan de klas.

Deze code kunnen leerlingen ook op een later moment invullen op de pagina Mijn profiel via het onderdeel Klas.

Werkt de code niet? Controleer dan eerst of je de leerling zelf wel kunt toevoegen aan de klas. Lukt dit niet? Controleer dan of:

  • De code juist is ingevuld (geen typfout)
  • De schoollocatie van jou en je leerlingen overeenkomen. Kijk in jouw profiel welke school je geselecteerd hebt, en controleer dit ook bij de leerling(en). De klas zit gekoppeld aan een school. Leerlingen moeten dezelfde school geselecteerd hebben om in de klas te komen.  Je kunt overigens snel zien op welke school de klassen aangemaakt zijn. Boven de klassen staat de schoolnaam.
  • Controleer of je een klas hebt aangemaakt voor dezelfde editie (MAX of nog een eerdere editie) als waarvan de leerlingen een licentie hebben. Maak je een klas aan van de MAX-editie maar de leerlingen hebben een licentie van vb. de 2e editie dan werkt de klascode niet. 

De klascode kan op je school ook groepscode genoemd worden. Dit is hetzelfde.


 

Heeft u het antwoord gevonden?