Wil je de leerlingen online opdrachten laten maken en zo hun resultaten bijhouden? Dat kan eenvoudig via ons online lesmateriaal.

Leerlingen kunnen in hun licentie namelijk zelf opdrachten maken. Jij kiest of de opdrachten ook door hen worden nagekeken, of dat je dit liever zelf doet.

Leerlingen openen hun opdrachten door op het gewenste hoofdstuk en paragraaf te klikken en de opdracht te openen.

Onder de opdrachten zien leerlingen een balk met vier knoppen:

• Via de knop 'Menu' open je het paragraafoverzicht.
  • Wanneer een leerling de lesstof nodig heeft bij een opdracht, kan hij deze openen via de knop linksonder.
  • Je kunt eenvoudig navigeren door de opdrachten door de opdrachtlade omhoog te schuiven.
  • Leerlingen kunnen nakijken via de knop 'Nakijken' rechtsonder in het scherm. Meerkeuzevragen worden dan automatisch nagekeken, bij open vragen schat de leerling aan de hand van een voorbeeld zelf in of het ingevulde antwoord juist is. Staat deze knop er niet? Dan heeft de docent ingesteld dat alleen hij nakijkt. Deze functie kun je als docent aanpassen via het resultatendashboard. In dit overzicht kun je ook zelf opdrachten van leerlingennakijken.

LET OP: Het kan voorkomen dat de volgorde of de vraagstelling  van opdrachten in het online lesmateriaal anders is dan in het werkboek. De reden hiervan is dat niet alle opdrachten (goed) online gemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld door een praktijkopdracht of type vraag.

Daarnaast worden bij rekenvragen online andere cijfers gebruikt dan in het boek. Zo kunnen leerlingen het online materiaal niet gebruiken om over te schrijven in hun schrift.