Je kunt na het aanmaken van een klas op twee manieren leerlingen toevoegen aan je klas.
De meest tijdsvriendelijke manier is door het delen van de klascode met je leerlingen. Zij kunnen zichzelf dan toevoegen aan de klas. Hoe dit werkt, kun je lezen in dit artikel.
Handmatig leerlingen toevoegen aan een klas
Als je handmatig leerlingen toe wil voegen aan je klas, maak je eerst je klas aan en kies je daarna voor Bewerken bij de 3 puntjes bij de klas.


Klik vervolgens op de knop Leerlingen toevoegen en typ de naam van de leerling in.

Je kunt hier alle leerlingen vinden die:
- De licentie van dezelfde methode op hun naam hebben staan.
- De licentie geactiveerd hebben.
- Aan exact dezelfde locatie staan gekoppeld als de docent (dit kun je controleren via Mijn profiel).
Leerling verwijderen
Het kan ook zijn dat je een leerling wil verwijderen uit een klas. bijvoorbeeld als je per ongeluk de verkeerde leerling hebt toegevoegd of als een leerling de klascode van een verkeerde klas heeft gebruikt.
Dat kan door op het rode kruisje bij de leerling te klikken.

De leerling wordt dan direct verwijderd uit de klas. De resultaten blijven behouden, maar de docent heeft hier geen inzage meer in.
Als de leerling toch weer terug in de klas moet, dan voegt de docent de leerling weer handmatig toe, of laat de leerling zichzelf toevoegen middels de klascode.
Belangrijke punten over klassen en leerlingen:
- Een leerling kan in meerdere klassen tegelijkertijd zitten.
- Een leerling kan alleen in Mijn profiel zien dat het in een klas zit. In del lay-out en werking van de methode is dit niet terug te zien.
- Een leerling kan zichzelf ook verwijderen uit een klas door op het kruisje te drukken bij de tegel in Mijn profiel.

Was dit artikel nuttig?
Dat is fantastisch!
Hartelijk dank voor uw beoordeling
Sorry dat we u niet konden helpen
Hartelijk dank voor uw beoordeling
Feedback verzonden
We stellen uw moeite op prijs en zullen proberen het artikel te verbeteren